top of page
IMG_2544.JPG

Onze missie

Een kleinschalige kwekerij met een grootse missie!

We zijn een kleinschalige kwekerij, hierdoor kan ons team de nadruk leggen op duurzaamheid en kwaliteit. De kwekerij is gevestigd in een regio met weinig kwekers. Hiervoor is bewust gekozen, zodat we in het drukke seizoen, met personeel uit de regio de arbeid kunnen verrichten. Hiervoor zijn we niet genoodzaakt om uitzendkrachten in te huren. Kwaliteit staat bij ons voorop. Dat we kleinschalig zijn heeft ook het voordeel dat er veel aandacht op de ontwikkeling van de plant en de bloem gelegd wordt. Hierdoor kunnen we onze planten de juiste voeding en het juiste klimaat geven zodat we een mooi eindproduct krijgen. Doordat we met een klein team zijn wordt er veel tijd besteed aan de controle van het product en kan er ook snel worden gecorrigeerd wanneer de kwaliteit in het geding komt. Ook kunnen we snel leveren wanneer een klant een specifieke bestelling plaatst. Doordat we volledig eigen vervoer hebben kunnen klanten rekenen op een snelle service en zijn we niet afhankelijk van transporteurs die op bepaalde tijden en routes rijden.

WhatsApp Image 2021-07-03 at 14.28.36.jpeg

Onze reis tot zover

1997

Geboren met een passie voor groen

Hendrik had op jonge leeftijd al sterk de ambitie om een eigen kwekerij te starten. Vanaf zijn jeugd werkte hij bij zijn vader op de kwekerij. De kennis en de vaardigheden zijn hem al jong bijgebracht.

2017

Nostalgische groentekwekerij in Stolwijk

In 2017 kreeg Hendrik een nostalgische groentekwekerij in Stolwijk op het oog. Drie jaar is Hendrik bezig geweest met het verkrijgen van de juiste vergunningen en de aankoop. 

Muilwijk-Logo-Wit zonder tekst.png

Duurzaamheid

 

We streven er naar om zo biologisch mogelijk te zijn. Het is onze drive om de ziektes en plagen biologisch te voorkomen en/of te bestrijden. Denk hierbij aan organische plantversterkers die we mee geven met het water en aan de biologie die we uitzetten in het gewas. Het onkruid dat tussen de Ilex opkomt, schoffelen we met de ouderwetse ‘Boskoopse schoffel’. We proberen het gewas op een natuurlijke wijze tot grootte te krijgen zonder hulp van verwarming of verlichting. Alles zodat u kunt genieten van een duurzaam en kwalitatief eindproduct.

IMG_2537.JPG
bottom of page